Jag e fri nu!

Det känns så skönt att få vara mera fri till att bestämma min fritid. jag kanske inte orkar plugga 2 dgr då får jag ledigt. Sen e det kanske mer nästkommande dagar men så mycke e det ändå inte, kommer klara detta det vet jag redan nu :-))

Det tråkiga e ju att man inte kommer ha klasskompisar, men det handlar just nu bara om 20 veckor t om 18 veckor för e inne på min andra vecka redan :-)) Men på Högskolan blir det att studera med vänner :-D LÄNGTAR!!

Nu håller jag äntligen på med svenska uppgiften som jag har kvar, har även Svenska närvaroprovet kvar, så har att göra denna vecka med... Ska försöka städa här hemma, har gjort halva jobbet redan :-)), så det e fint till helgen :-D Det bästa med en ledig fredag att få städa undan innan helgen börjar :-)) Men som sagt skoluppgifterna får nog vänta tills imorn så jag får ett rent hem idag istället. jag får inte tänka i dessa banor varje dag för då kommer jag efter och det vill man ju inte!

Vi måste åka o cykla till Hemköp min köttfärs hade blivit dålig med 2 dgr!! Så jag måste köpa nytt så vi hinner äta innan basketträningen ikväll :-))

kram.

Helgen som varit

Vi var till Tuna Park i helgen när Eric Saade var där. Kristoffer från Världens Bästa Hotell var där med några andra.

 Mellis foto!!!

 :-D

Det var riktígt kul men det tog drygt 2 timmar tills vi fick autograf på våra singlar....

Nedräkning

Jag räknar med glädje ner dagarna som är kvar av min ordinarie arbetstid. Sen e jag tjänstledig nästan helt kommer jobba några enstaka dagar. Måste tyvärr det för att klara mig ekonomiskt. Annars skulle jag kunnat vara helt tjänstledig i ca 4 månader gissa om det skulle kännas bra!!??

Vi var hemma från friidrotten igår så jag passade på att städa och Kevin var ute o åkte cykel och skateboard, då har äntligen våren kommit till oss när det är mera uteaktiviteter. Visst åkte vi skridskor och lekte i snön men det e utomhuslek flera timmar per dag. Ytterdörren går stup i ett, när det e vår o sommar....

Det blir nog att tvätta ifall det finns tider i tvättstugan och sen är det basketmatch som gäller :-)

Ha en bra dag!

Vilken söt liten bloggdator jag köpte igår

Den ser ut som såhär':




Den kommer bli ett bra hjälpmedel till mina studier :-) Så söt! :-D

Jobbarhelgen äntligen över

Jag jobbade under helgen. Det var det jag orkade med typ. I fredags skulle jag med ut med syrran och hennes kompis o hennes syster. Men jag pallade inte jag gick o la mig efter 20.00. Väldigt jobbig vecka bakom mig. Men det e bara att se framåt. Imorn börjar även mina studier, ingen vila här inte :-S.... Hoppas att första veckan blir mindre tung. Jag jobbar fram till sista mars så måste klara av skolan vid sidan av jobbet. MÅSTE gå!!!!
Igår var jag o min syster o köpte det sista till middagen hos min mamma. Jag tog med Fläskfileèn, salladsingredienser. Vi gjorde honungs o olja"marinerade" potatisklyftor till detta :-) Så gott!!!!!! Påskmust som matdryck, iskall sådan, det var också väldigt mums...

Våran söta kanin e inte rädd för fem öre. Hon skuttar runt i hela lägenheten som om hon varit där förr, stängde min sovrumsdörr och till badrummet. Så har jag mer koll på vart hon är. Så söt hon är våran lilla håriga bebis.

Snart kommer min älskade lillkille hem, han är alltid saknad när han inte är hemma. Idag fick jag ett sms vid 7.23 där det stod: Mamma dy vin, tror att han menade Mamma du fin. Jag är så stolt över Kevin han lär sig att skriva mer o mer, eller kanske inte alltid rätt men försöker så gott han kan. Det tycker jag är så duktigt!!! STOLT!!!!!!!!

Vi får höras mer än annan dag ska bara ta det lugnt sista timmen nu... kram på er mina läsare :-)

Elton o jag



Han var ju så söt!!!!! <3

Love u all ready! <3

Ullared

Igår natt åkte vi mot Ullared. Min uppvakning var inte av den bästa. Jag hade satt alarmet på 1.00 Tänkte att det räcker nog, men jag vaknade 1.27 eftersom jag hade somnat med mobilen på laddning i sovrummet och tv:n på i vardgasrummet där jag sov. Hörde helt enkelt inte alarmet, på 20 min hann jag klä på mig, borsta tänder, åka o parkera bilen o sedan gå till busstationen :-)) vi hann i tid.

Resan var rätt ok neråt Ullared förrutom att vi stannade på ett ställe där matstället var stängt likaså toaletten. Smart ställe ett stanna på?? :-P Jag sov nog 1 timme.

Framme vid GeKåsUllared strax efter 8.00. ( Kamera tiden stämmer ej)


Härligt inga köer alls :-))

 innan   efter

Det var faktiskt så mycket fint där skulle ha velat köpa mycke mer, men får dela upp det så man kan åka dit flera vändor ;-) hoppas på en vända innan sommaren eller så lagon till jul...

Lite av innehållet i vagnen ser ni här:

















Jag köpte mer men kan ju inte lägga ut allt, kan vara lite tråkigt att kolla på foton på olika grejer. Det konstiga är att jag köpte ett baseballträ och en boll. Jag hade dem hos min mamma Kevin hann se dem men nu e dem spårlöst försvunna. Konstigt.....
Diggar dem små somriga detaljerna på min nya sommarjacka :-) Små blåa blommor längtar till våren och soimmaren!!

Nu ska vi åka o kolla på bebis hos min  väninna Heidi. så gulligt. Jag har köpt lite åt honom och sedan gjorde jag ett personligt "Grattis till baby kort"

Vi hörs kram 

Händelserik vecka

Min älskade väninna o hennes danske livspartner fick en son 14 mars kl.2.35. En sådan liten sötnos som jag o min son smet in och pussade på :-)) Så underbart med bebisar ju, vill ha begäret pluppade upp igen :-D


Elton och Dex <3

Riktigt mega start på denna vecka alltså :-D

Igår vart det en hemmakväll med en visit hos min väninna Sirpa. Min syster sov hos oss, så efter att Kevin somnat så gick jag ut på promenad med charmisen ;-) Det vart nog några km iallafall, riktigt skönt att få skratta. Det händer ibland att man är riktigt besviken på människor så man måste få komma ut i den friska luften för att rensa lite tankar o funderingar. För mig e sömnen det svåraste att komma ikapp med. Om jag vaknar somnar jag sällan igen. Jag har alltid haft lätt för att somna o sova, men inte längre :-((

Idag blir det att kolla efter tvättid, måste försöka få tag på det. Det kan annars bli lite små svårt att hinna ;-) Ifall min son vill gå på friidrotten så får han det, men inge tvång. Annars blir det att åka till mamma, min son sover där för jag ska ju till Ullared med 2 kollegor o andra kommunanställda. Genom EKAF e det. Ska nog bli kul det :-))

Hejdå så länge o så hörs vi igen. <3


För trött för att...

blogga, så återkommer imorn eller inom några dgr. kram

Måste visa

min nya lilla handväska, som jag köpte efter glädjebeskedet efter att jag kommit in på kurserna:


Denna är köpt på Deichmann sko. Väldigt fina väskor där!!! <3 Blir att köpa en efter varje kurs jag klarar av :-))


Riktigt nervöst

Jag är så nervös inför skolstarten att jag vet helt enkelt inte hur jag ska klara av det? Första 2 veckorna kommer bli riktigt tuffa för hade tänkt jobba samtidigt. Jag menar Matten kommer bli riktigt tuff och svenskan kanske inte heller är jätte lätt?? Men jag ska verkligen ge pluggandet min tid. Men som idag fastnade jag hos min väninna, sen kom jag hem. Min mamma och en arbetare från Adlibris bokhandel ringde. Det har varit riktigt strul med en order därifrån. Först kom inte Svenska boken alls, sen när jag ringde skulle den ta bort den första ordern och skicka en ny bok på en gång.

Trodde det var ok, men nu har jag fått 2 böcker och att dem även dragit pengar från mitt konto fast jag fick med en faktura med boken som vi kom överrens om. Riktigt struligt. Kommer garanterat aldrig mer beställa från dem. 2 andra böcker skickade jag efter från cdon.com. Därifrån kommer alltid ordrarna i tid. Verkligen konstigt om jag inte hinner få mina böcker i tid nu. Jag måste ju ha dem den 21/3. Så jag kan börja plugga som en tok :-P

 Min blogg ska inte endast handla om plugg nu men det kommer innehålla det en del för ska ju studera i några månader och känns som att det kommer ta en del av mitt liv, hoppas det går bra så detta är värt det :-))

Nu ska jag åka o hämta min älskade lillkille från jobbet, sen hem o packa väskan till honom och byta om till arbetskläderna :-( Har ju ingen ork till att jobba kväll, men det är nog den sista på länge eller iallafall inte mer än 1 kväll kvar innan plugget, så nice :-))

Kram på er alla....

Snart så...

Min älskade väninna Heidi kommer snart att ha 4 söner. Det känns lite konstigt men så roligt. Hennes yngsta son är så stor till sättet fast han är 1 år och 8 månader. Så lillgammal... Och trotsig, men ack så gullig <3

Jag längtar till att Elton kommer ut...

Återkommer om det senare. Ha det bra kram

Nu e jag antagen till 4 kurser på NTI Distans



Jag ska med glädje och viss pirr i magen börja studera på heltid från 21/3.

Kurserna jag ska studera är:

Svenska B
Matematik A
Pedagogisk ledarskap
Samhällskunskap A

Det kommer att bli så kul att plugga och även jobba några timmar per månad tror det vart mellan 26-33.5 timmar Jag kommer inte klara av mer pga min ovana till pluggandet osv.. Jag kommer vara helledig veckorna 25, 28-32 (tror det var 1 vecka till) så jag kan ha lite semester och hinna med alla slutprov och allt sådant....

ska verkligen njuta och kämpa med skolan <3



Ska träffa en ny studievägledare

Tyvärr har min förra studievägledare inte riktigt koll på allt. Hon sa att 300 poäng på 20 veckor garanterat var heltidsstudier. Men det är det ju inte, så jag ska träffa en ny studievägledare på måndag kl 10.00. Så surt att behöva plugga ännu en kurs för att kunna få maximala studiemedlet. Kommer bli tufft, men har mina planer på att hur jag ska klara det och hoppas på att klara det annars blir jag lite av panikslagen...

VILL studera. Kommer inte få lugnet jag söker innan jag har skrivit under pappret på tjänstledighet.

Jag skriver om dagen idag i morgon, orkar inte just nu..

kram på er

Jag vill dela med mig om ett recept som jag hittat här:


http://www.kakkakaffe.com/2011/february/

Potatis-morotsrieska


8 stycken
1,5 dl potatismospulver (ca 100 gram)
2 dl finriven morot
1 ägg
1 burk gräddfil (fungerade också bra med turkisk yoghurt)
ca. 1,5 dl vetemjöl

Blanda alla ingredienser till en jämn smet och klicka ut degen med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Klappa degklickarna platta med mjölade fingrar och nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen (250°) i ca. 15 min.



I helgen ska jag fixa detta bröd.. Säkert jätte gott!!!

RSS 2.0